انواع منبع تغذیه سوئیچینگ با قابلیت ها و کاربرد های بسیار بالا در زندگی روزمره امروزی که تکنولوژی و محصولات جدید و به روز حرف اول را می زنند قابل تهیه هستند و خرید از شرکت تولید کننده انواع منبع تغذیه سوئیچینگ روشی مطمئن برای خرید بهترین محصول همراه با پشتیبانی مستمر است.
امروزه منابع تغذیه از پر مصرف ترین محصولات دنیای برق که برای تامین انرژی دستگاههای برقی که نیاز به انرژی الکتریکی dc دارند می باشند .
در گذشته از منبع تغذیه های خطی استفاده می شد که به علت ساختاری که داشتند معایبی دارند که باعث جایگزینی آنها با منابع تغذیه سوئیچینگ شده است که توسط شرکت های ایرانی مطمئن نیز تولید می شود .
منابع تغدیه سوئیچینگ چیست؟
از پیشرفته ترین و بهترین انواع منابع تغذیه که فناوری آنها با سال ها پژوهش و آزمایش مستمر بدست آمده و تولید می شوند و جایگزین مناسبی برای منابع تغذیه خطی و کتابی که سبب اتلاف انرژی و کاهش بازدهی می شود، منبع تغذیه سوئیچینگ صنعتی است.
بازه مورد قبول ولتاژ ورودی منابع تغذیه
فناوری و دانشی که در این نوع منابع تغذیه بکار برده شده است باعث شده تا علاوه بر بازدهی 90 درصدی ، بازه ولتاژ ورودی بالایی نیز دارند .
بازه مورد قبول ولتاژ ورودی به بازه ای که منبع تغذیه در آن به درستی کار میکند گفته می شود که در دستگاه های مختلف متفاوت است و در کل به دوگروه اصلی تقسیم بندی می شوند.
چرا بازه ولتاژ ورودی در منابع تغذیه سوئیچینگ مهم مهم ایست ؟
در بیشتر در منابع تغذیه کتابی (که در بازار با نام های کف خواب، کفی یا سوراخ دار فلزی نیز معروف اند) دیده می شود معمولا دارای کلیدی است که کاربر به وسیله ی آن می تواند متناسب با ولتاژ برق شهری 220 ولت یا 110 ولت را انتخاب نماید. (در ایران این کلید برای استفاده از برق شهری می بایست در حالت 220 ولت باشد وگرنه با اتصال به برق در حالت 110 ولت منبع تغذیه خواهد سوخت. ) بنابراین در ایران رنج قابل قبول ورودی در بازه 220 ولت خواهد بود. (معمولا طراح این بازه را با 15 درصد بالاتر و پایین تر از این ولتاژ در نظر می گیرد. بدین معنا که بازه ولتاژ ورودی می تواند از حدود 187 ولت تا 253 ولت تغییر کند و خارج از این بازه منبع تغذیه نمی تواند ولتاژ خروجی را پایدار و ثابت نگه دارد. توجه فرمایید که روی برچسب دستگاه علائم ولتاژ ورودی به صورت زیر آورده شده است:
Input voltage: 110v/220v +-15%
علامت اسلش/ بیانگر وجود کلید در دستگاه و رنج ولتاژ ورودی در بازه 220 ولت است.
منبع تغذیه کف خواب (کفی)
در این نوع تغذیه ها در صورتی که به هر دلیل ولتاژ ورودی از 187 ولت کمتر شود منبع تغذیه دیگر قادر به یکسو سازی (تثبیت کنندگی) کامل برای مصرف کننده نمی باشد.
در منابع تغذیه ریلی بازه ولتاژ ورودی دارای رنج بسیار وسیع تری نسبت گروه اول هستند و به طور معمول از بازهی ولتاژی 100 ولت را تا 240 ولت به خوبی کار میکنند. (حتما روی محصول به مشخصات ولتاژ ورودی Vi یا input Voltage توجه فرمایید.) بدین ترتیب حتی با افتهای شدیدی که ممکن است در شبکه برق رخ دهد به ویژه در محیط های صنعتی این گونه تغذیهها به خوبی به کار خود ادامه می دهند.
بازه ولتاژ ورودی چند نمونه منبع تغذیه ریلی
1-1- افت شدید در ولتاژ ورودی یا Brownout Voltage Protection
همان طور که میدانید منابع تغذیه، ولتاژ و جریان را از یک سطح گرفته و به سطح دیگر تبدیل میکنند و تنها به صورت یک تبدیل کننده سطح ولتاژ و جریان عمل میکنند. بنابراین در صورتی که یک منبع تغذیه را به صورت ایده آل بدون تلفات در نظر بگیریم همواره توان ورودی با توان خروجی برابر است.
در صورتی که در ولتاژ ورودی منبع تغذیه در حال کار افت شدیدی رخ دهد به منظور برابری توان های ورودی از ورودی دستگاه جریان بسیار بیشتری کشیده میشود و در صورت نداشتن حفاظت افت ولتاژ غیر مجاز، این جریان شدید و شدیدتر شده تا منبع تغذیه را ناک اوت کند. دستگاههای مجهز به این حفاظت جریان ورودی را تا مقدار مجاز باز میکنند و بالا رفتن بی رویه جریان ورودی میشوند
مزیتی که استفاده از منابع تغذیه سوئیچینگ دارد در این است که با تولید کمتر گرما که دشمن سر سخت قظعات الکترونیکی است علاوه بر جلوگیری از کاهش عمر قطعات از ایجاد مشکلات مرتبط با اتصال کوتاه ناخواسته و آسیب های ناشی از خروج اضافه ولتاژ و اضافه جریان نیز ندارد .
کاربرد منابع تغدیه سوئیچینگ
این نوع منابع تغذیه در انواع و مدل های متنوعی جهت لوازم خانگی در انواع شارژر لوازم برقی و یا دستگاه های صنتعتی و plc تولید می شوند و موارد استفاده بسیار گسترده ای دارند
خرید انواع منبع تغذیه سوئیچینگ
با افتخار می توانیم بگوییم سایت ما در زمینه فروش و خرید انواع منبع تغذیه سوئیچینگ بهترین منابع تغذیه سوئیچینگ را به شما که لایق بهترین هستید ارائه می دهد.
از مهم ترین ویژگی های منابع تغذیه سوئیچینگ مانند محصولات زیتون الکترونیک می توان گفت
- بازه مورد قبول ولتاژ ورودی (Input Range Voltage)
- حفاظت افت ولتاژ ورودی (Brownout Voltage Protection)
- حفاظت اتصال کوتاه (Short Circuit Protection)
- حفاظت اضافه جریان خروجی (Over load Protection)
- حفاظت اضافه ولتاژ خروجی (Overload Protection)
- قابلیت شروع نرم (Soft Start)
- قابلیت شروع با وقفه (Delay Start)
- میزان ریپل خروجی (Ripple)
- نویز تداخل فرکانسی یا EMI (Electromagnetic interference)
- بازدهی (Efficiency)