نحوه عملکرد سیستم توربین بادی به بیان ساده

توربین بادی یکی از تجهیزاتی است که در نیروگاه بادی مورد استفاده قرار می گیرد. انرژی باد با استفاده از نیروی آیرودینامیکی پره های روتور به الکتریسیته تبدیل می شود که مانند بال هواپیما یا تیغه روتور هلیکوپتر عمل می کند.

هنگامی که باد در سراسر تیغه جریان دارد، فشار هوا در یک طرف تیغه کاهش می یابد. اختلاف فشار هوا در دو طرف تیغه باعث ایجاد هم نیروی بالارونده و  هم نیروی کششی می شود. نیروی بالابر قوی تر از نیروی کششی است و باعث چرخش روتور می شود. روتور یا مستقیماً (اگر یک توربین محرک مستقیم باشد) یا از طریق یک شفت و یک سری چرخ دنده (گیربکس) به ژنراتور متصل می شود که چرخش را سرعت می بخشد. این تبدیل نیروی آیرودینامیکی به چرخش ژنراتور، برق تولید می کند.

انرژی های تجدیدپذیر در نتیجه تقاضای جهانی برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی، مانند توافقنامه پاریس، به ویژه انرژی بادی، رشد قابل توجهی را تجربه می کنند. با این حال، افزایش تقاضای انرژی پایدار منجر به افزایش تقاضا برای انرژی بادی شد که به نوبه خود تقاضا برای توربین بادی را افزایش می‌دهد که به عنوان عامل اصلی محرک عمل می‌کند. از آنجایی که دولت‌ها برای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر اقدام می‌کنند، بازار نیز رشد می‌کند.

توربین بادی MWT2.5-103-I

توربین بادی MWT2.5-103-I محصول گروه مپنا یکی از محصولات تولید پرافتخار ساخت ایران است. مشخصات این توربین بادی در جدول زیر آماده است.

کلاس بادIIA
توان نامي2.5 MW
ارتفاع هاب85 m
قطر روتور103 m
سرعت نامي روتور14.5 rpm
سطح گردش روتور~8,427 m2
حداقل سرعت باد براي  شروع گردش توربين3.5 m/s
سرعت نامي باد11.5 m/s
حداکثر سرعت باد براي  قطع گردش توربين25 m/s
مشخصات توربین بادی

نصب توربین بادی 2.5 مگاواتی مپنا

نصب اولین توربین بادی 2.5 مگاواتی مپنا در سال 92 در مزرعه ی بادی کهک قزوین صورت گرفت. این توربین ها در فاز اول در ظرفیت 50 مگاوات در مزرعه ی بادی کهک قزوین مورد استفاده قرار گرفت.

انتظار می رود افزایش تقاضا برای منابع انرژی تجدیدپذیر، به ویژه نیروی بادی و تلاش برای کاهش وابستگی به تولید برق مبتنی بر سوخت های فسیلی از عوامل اصلی رشد این بازار باشد.

برچسب‌ها:,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *