10 اشتباه رایج در مورد منبع تغذیه

folder_openمقالات, منابع تغذیه
10 اشتباه خطرناک درباره منبع تغذیه و پاور

اگر در بازار برق و الکترونیک فعالیت داشته باشید می بنید که مصرف کنندگان و مشتریان منبع تغذیه گاها دچار اشتباهات متاسفانه رایجی می‌شوند که سبب می‌شود در انتخاب صحیح منبع تغذیه مناسب خود به مشکل برخورد کنند. از این رو در این مطلب سعی داریم به 10 اشتباه رایج درباره منبع تغذیه بپردازیم. امیداورم با مطالعه این مطلب، بتوانید دید صحیح تری نسبت به منبع تغذیه پیدا کنید.

1- منبع تغذیه کف خواب و ریلی فرقی ندارند

یکی از اشتباهات رایج در مورد منبع تغذیه این است که تفاوتی بین انواع منبع تغذیه قائل نشویم. درست است که کار اصلی منبع تغذیه تبدیل ولتاژ است اما انواع منبع تغذیه برای کاربردهای متفاوت ساخته شده است. برای مقایسه جامع منبع تغذیه کف خواب و منبع تغذیه ریلی می توانید «جدول مقایسه‌ای منبع تغذیه ریلی با کف خواب» را بررسی کنید.

2- منبع تغذیه‌های برند (مینول، دلتا و …) ضمانت نیاز ندارند

برخی از افراد که طرفدار برند خاصی هستند معتقدند چون برند هست ضمانت نمی خواهد. اما ضمانت سبب اطمینان بیشتر می شود می شود. بارها و بارها اتفاق افتاده که منبع تغذیه های برند همانند مینول، امرن و … خراب شده و چون در ایران ضمانت نداشته مجبور به خرید مجدد منبع شده‌اند. درمورد ضمانت بیشتر بدانید.

3- منبع تغذیه های خارجی خراب نمی شوند

اینقدر این جنس های خارجی و برند خوب هستند که خراب نمی شوند و نیازی هم به ضمانت ندارند! برخی اینقدر عاشق برند خاصی هستند که معتقدند جنس خارجی خراب نمی‌شوند. در رد این اشتباه کافی است به سایت شرکت های سازنده نگاهی بیاندازیم. به عنوان مثال شرکت مینول در سایت رسمی خود اعلام کرده در سال 10 درصد از محصولات خرابی دارد.

4- منبع تغذیه اگر خراب شد بهتر است تعمیر شود

در برخی کاربرد ها، حساسیت منبع تغذیه زیاد است به هیچ عنوان توصیه نمی شود منبع تغذیه خراب را درست کرد چرا که پس از تعمیر به احتمال خیلی بالا خود منبع تغذیه یا دیگر اجزای سیستم را دچار آسیب و مشکل خواهد کرد. به عنوان نمونه استفاده از پاور تعمیری در یک کامیپوتر سبب سوختن مادربرد و دیگر اجزای کامپیوتر شد!

5- حتما توان منبع تغذیه 20 درصد بیشتر از توان مورد نیاز باشد

چون در منبع تغذیه های متفرقه بازار به ویژه منبع تغذیه های کف خواب و آداپتورها، توان واقعی و توان نامی متفاوت می باشد توصیه می کنند منبع تغذیه‌ای که خریداری می کنید حداقل 20 درصد از توان مورد نیاز بیشتر باشد. این موضوع در مورد منبع تغذیه های با کیفیت و معروف بازار مانند مکس پاور max power یا ZE یا MW و… درست نیست چرا که این منبع تغذیه ها توان واقعی آنها با توان نامی آنها برابر است و حتی در برخی برندها مانند MP توان واقعی بیشتر از توان نامی است مثلا در منبع تغذیه 24 ولت 1.25 آمپر می توان تا 1.7 آمپر به صورت دائم کار جریان کشی داشت.

6- کیفیت منبع تغذیه نسبت به تجهیزات دیگر اهمیت چندانی ندارد

منبع تغذیه یک جز کم اهمیت در کل سیستم است و نیاز به حساسیت در موقع خرید منبع تغذیه نیست. این افراد احتمالا جز افرادی هستند که حتی به فکر تغذیه خود هم نیستند چه رسد به فکر تغذیه خوب برای سیستم باشند. اگر سیستم تغذیه مناسب داشته باشد به درستی می تواند کار کند. منبع تغذیه قلب سیستم است پس باید قلب سیستم خود را بدرستی انتخاب کنیم.

7- مرغ همسایه غازه! جنس خارجی بهتر از جنس ایرانی

متاسفانه در فرهنگ جامعه این جور جا افتاده که جنس خارجی یهتر از جنس ایرانی است. اما می دانید که این مطلب خیلی جاها درست نیست. از سوی دیگر حمایت از کالای ایرانی سودش به خود ما بر می‌گردد و رشد اقتصادی بیشتری در جامعه باعث می‌شود


8- منبع تغذیه خطی ارزانتر از منبع تغذیه سوئیچینگ

منبع تغذیه خطی نسل قبلی منبع تغذیه‌ها ست. از ویژگی ها آن هم سادگی طراحی و ساخت است. اما این سادگی سبب ارزانتر شدن قیمت منبع تغذیه خطی نیست چرا که با یک حساب سرانگشتی و مقایسه قیمت سیم مسی با دیگر تجهیزات الکترونیکی می توان به این نتیجه رسید که قیمت منبع تغذیه خطی ارزان نیست. تفاوت منبع تغذیه خطی با سوئیچینگ را می توانید مقاله ای با عنوان مقایسه منبع تغذیه خطی و سوئیچینگ مطالعه کنید.

9- نوع حفاظت اتصال کوتاه منبع تغذیه مهم نیست

منبع تغذیه‌ها با توجه به نوع و طراحی آن در موضوع حفاظت اتصال کوتاه خروجی، رفتارهای گوناگونی دارند. برخی بدون حفاظت اتصال کوتاه هستند و در صورت رخ دادن اتصال کوتاه، دستگاه از کار می افتد. برخی منبع تغذیه ها برای مدت زمان یا تعداد محدودی در برابر اتصال کوتاه حفاظت شده اند و بعد از مدتی مثلا دو دقیقه از اتصال کوتاه، منبع تغذیه می سوزد. برخی از منبع تغذیه ها مانند منبع تغذیه های ریلی در برابر اتصال کوتاه حفاظت کامل دارند. بعد از رفع اتصال کوتاه خروجی، برخی از منبع تغذیه به صورت دستی و برخی به صورت خودکار به مدار باز می گردد. بنابراین موقع انتخاب منبع تغذیه مناسب، باید به این موضوع توجه داشت.

10- نویز در منبع تغذیه اصلا اهمیتی ندارد (نویز پذیری از بیرون و ایجاد نویز از درون)

در منبع تغذیه سوئیچینگ، وجود نویز یک امر شایعی است. خود منبع تغذیه سوئیچینگ منبع تولید نویز است که در منبع تغذیه های بی کیفیت مانند کف خواب یا آدابتوری جلوی انتشار نویز را نگرفته و سبب آسیب به دیگر دستگاه ها می‌شوند. همچنین منبع تغذیه باید در مقابل نویزهای بیرونی حفاظت شده باشد و از نویزهای بیرونی حفاظت نپذیرد. اثر پذیری از نویزی بیرونی سبب اختلال در عملکرد منبع تغذیه می شود. دو استاندارد EMI و EMC به این موضوع اشاره دارد.

امیدوارم این مطلب توانسته باشد دید بهتری نسبت به منبع تغذیه پیدا کرده باشید و شما را موقع انتخاب منبع تغذیه مناسب راهنمایی کرده باشد. حتما نظرات و تجربیات خودتان را با ما درمیان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up

به زیتون الکترونیک خوش آمدید. رد کردن

خروج از نسخه موبایل